Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

 Podzimní školní družina

Podzim ve školní družině nebyl pochmurný a nepříjemný. Naopak, nádherné barvy, které jsou v přírodě právě v tomto období, se nám staly inspirací k výtvarnému a kreativnímu tvoření.

Děti pracovaly individuálně i ve skupinách, kreslily, vyráběly z papíru, malovaly. Samozřejmě se využívalo přírodních materiálů, kterých je na podzim opravdu hodně k tvoření všeho druhu – draků, dýní, skřítků, muchomůrek, soviček, přáníček, příšerek a jiných výrobků dle své představivosti a domluvy. Výrobky se staly součástí výzdoby naší školy.

Ve školní družině jsme prožili podzim nejen kreativně, ale i v pohybu. Umožňovalo to krásné počasí, takže děti mohly trávit spoustu času pohybovými aktivitami venku na hřišti. Oblíbenou hrou se stala „Rybičky, rybičky, rybáři jedou!“, mezi další hry patří „Mrazík, Cukr, káva, limonáda“ a samozřejmě stavění domečků.

Po covidové pauze se mohly rozběhnout zájmové kroužky, na které se děti moc těšily. Mezi nejoblíbenější patří keramika, deskové hry, sportovky, konverzace v AJ, atd.

Podzim odchází, zima přichází … a my se těšíme, co hezkého nám přinese v dalším ročním období, kde nebude chybět vánoční tvoření, naladění na Vánoce a také dovádění na sněhu.

zapsala Bc. Petra Exnerová